top of page

Güneş enerjisi zamanı 

Güneş enerjisine geçerek zamandan, paradan tasarruf edeceksiniz ve en önemlisi gezegenimizi kurtaracaksınız.

Neden Solar?

Çevre İçin Daha İyi

Günes Enerjisinin Avantajlari Nelerdir?
  • Günes enerjisi en temiz yenilenebilen enerji kaynagidir.

  • Tükenmeyen enerji kaynagidir.

  • Enerjiye ihtiyaç duyulan hemen hemen her alanda kullanilabilir.

  • Isletme maliyeti oldukça azdir.

  • Dogal ve çevreci enerji kaynagidir. Çevreye zararli atiklari yoktur.

  • Disari bagimli degildir. Ekonomik bunalimlardan etkilenmez

Güneş Enerjisi Yıllık Enerji Üretim Beklentisi Nedir?

Enerji sistemleri bulundukları koşullara bağlı olarak ne kadar enerji üreteceği konusunda az çok bir öngörüye sahip olmamıza olanak sağlar. Buna göre güneşlenme süreleri, mevsimler, rüzgâr, montaj şartları ve diğer özelliklere göre yıl içerisinde hangi ayda ne kadar elektrik üretimi sağlayacağını ortalama hesaplarla bulabilirsiniz.

Güneş Enerjisi Kullanım Alanları

Güneş enerjisinin kullanım alanı oldukça fazladır. Fabrika, soğuk hava depolarındaki çatılar ve birçok endüstriyel alanlarda kullanımını görebilirsiniz.  Çatı üzerine kurulan ve kısaca GES olarak adlandıracağımız güneş enerji sistemleri; tarım, hayvancılık, alışveriş merkezi, hastane, akaryakıt istasyonu, depolama merkezleri, OSB’ler üzerinde kurulabilir.  Özellikle evlerin elektrik ihtiyaçlarını karşılaması için çatı üzerine konumlandırılan çatı tipi modeller güneş enerjisi santralleri içinde oldukça popülerdir.  Elektriğin olmadığı mekânlarda, tarımsal sulama alanlarında, seralarda sebze ve meyve yetiştiriciliğinde, sıcak su üretiminde, son yıllarda cadde ve sokaklarda yer alan trafik lambalarında, trafik işaretlerinde kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır.

Evde Güneş Enerjisinden Elektrik Nasıl Üretilir?

Elektrik üretimi artık daha yeşil bir Dünya için çevreci sistemler ile yapılmaktadır. Güneş enerjisinden elektrik üretimi yenilenebilir enerji kaynakları arasında en güncel olanıdır. Dünya’nın sürekli Güneş ışınlarına maruz kalması nedeniyle gelen enerjinin elektrik enerjisine çevrilmesine yönelik çalışmalarda belirli aşamalara gelinmiştir. Güneş panelleri ismi verilen aygıtlar ile ışık, elektrik enerjisine dönüştürülmektedir.

Nasıl Çalışır ?

Yeryüzünün en temiz yenilenebilir enerji kaynagi olan günes enerjisi, aslinda isima enerjisidir. Bu enerjinin büyük bir kismi hidrojenden olusmaktadir. Bu sebeple yeryüzünün en temiz yenilenebilir enerji kaynagi olarak bilinmektedir. Günes içerisinde bulunan hidrojenlerin helyuma dönüsmesi sirasinda açiga çikan isima enerjilerine günes enerjisi denilmektedir. Dünya disinda bu enerji neredeyse sabittir ve 1370 W/m2 güce sahiptir. Bu gücün yeryüzündeki gücü maksimum 1100 W/m2’dir.  Bu isinimlar günes panelleri sayesinde elektrik enerjisine çevrilmektedir.  Bunu yapan sistemlere de “Günes Paneli Sistemi” veya “Solar Panel Sistemi” denilmektedir.

Türkiye konum itibari ile günes enerji sistemlerine oldukça elverislidir. Tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de günden güne günes panelleri hayatimiza girmektedir. Diger yenilenebilir enerji kaynaklarina göre daha temiz ve az maliyetli oldugu için hizla yayilmakta ve kullanilmaktadir. Dünya üzerinde günes enerjisinden elektrik üretim orani artis göstermektedir. Günümüzde günes paneli tarlalari, günes paneli arazileri ve fabrika çatilarinda sık sık kullanilmaktadir.

Off Grid GES (Şebekeden Bağımsız)

Herhangi bir şebeke bağlantısının olmadığı, üretilen elektriğin anlık olarak kullanıldığı ve üretimin olmadığı vakitlerde kullanılmak üzere depolandığı güneş enerji sistemleridir. Bu tarz uygulamalar daha çok şebeke hattının getirilmesinin masraflı olduğu çiftlik evleri, yayla evleri, GSM baz istasyonları, izleme görüntüleme, alarm-güvenlik kamera kullanımı yapılan yerlerde kullanılmaktadır.

On Grid GES (Şebekeye Bağlı)

Güneşten üretilen elektriğin anlık olarak kullanıldığı ve üretim fazlasının mevcut şebekeye aktarıldığı sistemlerdir. Bu sistemlerde depolama gerekmeksizin konut veya işletmenin elektrik gereksinimi karşılanabilir. Üretilen fazla enerji elektrik şebekesine verilir, yeterli enerjinin üretilmediği durumlarda ise şebekeden enerji alınır. Ay sonunda üretim ve tüketim değerleri elektrik dağıtım şirketi tarafından mahsuplaştırılarak faturalandırma yapılır.

Araç Şarj ve Danışmanlık

Elektrikli araçların uygun güç değerlerinde şarj edildiği GES ile entegre çalışabilen sistemlerdir.

Ayrıca yaptığımız tüm iş kapsamlarını profesyonel ekiplerimizle danışmanlıklarını yürütüyoruz. Projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için gerekli olan teknik planlamayı ve fizibilite çalışmalarını gerçekleştiriyor, ilgili yasal ve finansal süreçleri sizin adınıza takip ediyoruz.

Hibrit GES

Depolama sistemi ve şebekenin, daha fazla avantaj kazandırması için birlikte kullanıldığı sistemlerdir. Prensip olarak güneşten üretilen hazır enerji öncelikli olarak kullanılır. İnverterin optimizasyonuna göre; üretim tüketimden fazla ise depolanır, eksik ise bataryalardan temin edilir veya depolanan enerji gece tüketiminde kullanılır. Gerekli durumlarda şebekeden destek alınabilir. Depolama sadece elektrik kesintilerinde devreye girecek şekilde kurgulanabilir ve bunun gibi birçok seçenek sunar.

Tarımsal GES

Gün içinde üretilen elektriğin sulama sistemlerini çalıştırması için yapılan güneş enerji sistemleridir.

Tarımsal sulamada güneş enerjisi sistemleri, akü ve inverter kullanımı gerektirmeyen DC solar pompa sistemi kurularak yapılabilir.

Çevre İçin Daha İyi !

WP : 08505505357

Camikebir mh.Ortaokul sokak.No:5/A Boyabat-Sinop

  • Whatsapp
  • Instagram
  • Youtube

İletişim

Müşteri hizmetleri ekibimiz her türlü soruyu yanıtlamak için burada. Lütfen bu formu kullanın veya bizimle doğrudan e-posta veya telefon aracılığıyla iletişime geçin.

Teşekkürler

© 2024 by Kuzey Solar.
Powered and secured by sporjin.net/FitClub

bottom of page